onsdag 2 mars 2011

"sammisar"

Igår hade jag så mycket sammandragningar att jag nästan trodde att jag skulle föda, minst 10 stycken och ett ganska smärtsamt anfall i ryggen inne på H&M som gick över sedan.
Jag fick så många att jag blev trött på ordet "sammandragning" så Carro döpte om dem till "sammisar".

Mamma säger att det är helt normalt att börja få massa sammandragningar i det här skedet av graviditeten, men jag hade i alla fall ett allvarligt samtal med min bebis om att h*n ska stanna där inne i minst 8 veckor till!
Jag har ju trott under nästan hela graviditeten att h*n ska komma för tidigt, men jag hoppas verkligen inte det.

3 kommentarer:

  1. Jag hade också MASSA sammandragningar när jag var gravid, ganska många som gjorde riktigt ont också. Var inne på specialistMVC för det två ggr, men det var inga problem :) Ofta får man ju sammandragningar när man stressar eller anstränger sig lite extra =)

    Min pojke kom förresten ut sedan i v 39+2 och mådde super, trots att han blev lite manglad under tiden i magen ;) (räknar fullgången grav som 40 v då)

    SvaraRadera
  2. Oj, vad läskigt det måste ha varit!
    Jag hade massor av sammandragingar under en period i gravidideten, men då stressade jag som en tok och var upprörd hela tiden så när jag lugnade ner mig försvann dem.

    Det som jag tyckte var konstigt är att nu kom dem ju trots att jag inte ansträngde mig ett dugg, den värsta ansträgning jag gjorde var att vända på mig i sängen men då fick jag ännu mer..

    Låter ganska skönt att få några dagar tidigt, så slipper man gå och våndas lika länge! :D
    Fin blogg du har förresten!

    SvaraRadera
  3. Haha, jag tror man ska förbereda sig på att föda två veckor senare än BF, för jävlar vad jobbigt det måste vara att gå över tiden och bara väääänta. Jag tyckte att efter vecka 32 eller så kunde han komma när han ville, dagarna gick superlångsamt då...

    Men å andra sidan så säger man ju att sammandragningarna är förberedelser för förlossningen, lite som att stretcha innan man tränar, så har man mycket sd så får man helt enkelt se det som att man kommer vara GRYM på att föda barn! :D

    Tack, du har också en väldigt fin blogg! =)

    SvaraRadera