lördag 7 juli 2012

Konrad

Ville bara skriva lite uppdateringar om Konrad 13 månader!

Han går nästan helt nu, alltså han kan, men är fortfarande väldigt feg. Han går, men minsta lilla hinder så fegar han ur och sätter han sig på rumpan! Men han blir modigare och modigare.
Det är konstigt egentligen att han är så feg vad det gäller promenerandet, för i övrigt är han värsta våghalsen. Bland annat så klättrar han upp på typ allt han kan och kan slänga sig handlöst bakåt i tid och otid, så det gäller att vara med.

Han är skitsvår med mat, kräsen som få, det enda han äter egentligen är barnmat (ett tag så vägrade han tom den om den inte kom direkt ur burken..).
Han gillar också all mat han kan knycka, om han vet att han inte får så är det himla gott.
Sen har vi favoriterna: Salta saker (typ chips, ost och sånt..), svarta oliver är storfavoriten och kex och russin.

Och ja, jag har provat plockmat, variation, efterapning av barnmat, lägga vanlig mat i barnmatsburk.. allt.. Men det ger väl med sig så småningom.

Han säger lite ord då och då, oftast säger han något en gång och sen aldrig mer, så jag misstänker att det bara kommer säga smack sen så babblar han som en liten papegoja.
Han säger alltid "vovvovvovv!" när han ser djur, sen jag lärde honom hur vovvarna låter, till och med myror låter vov tydligen.
Han kan peka på saker om man frågar honom vart de är, exempelvis mage eller lampa och han kan göra "high five" (det lärde J honom i norrland).
Han är en härligt glad unge, men med otrolig viljestyrka, det är många som konstaterat att han är den envisaste unge de träffat.
Han bits också mycket, men jag har kommit på en metod som hjälper för det mesta, och det är att säga "bara pussas" när han är påväg att bta, så brukar han ändra om det till en puss (han kan faktiskt pussas på riktigt!).

Det finns så mycket mer att skriva men det är svårt att sitta och försöka komma ihåg allt på en gång, så jag slutar här.

Konrad ska i alla fall börja på dagis den 24e augusti, precis bredvid min skola där jag börjar den 13e augusti, och det ligger typ 5 minuter hemifrån! Vi var och hälsade på där igår och det är verkligen jättefint med nya, fräscha lokaler och en fin dagisgård som har en rospaviljong(?).

2 kommentarer:

  1. åh kul med uppdatering!
    ni är så himla bäst, du och lillen!

    SvaraRadera
  2. Kul att det uppskattas och kul att du fortfarande är inne och kikar trots dålig uppdatering. Livet är en aning mer hektiskt som mamma än som c00l_tonÅrsGIRL. Hur är det med dig? Längesen vi sågs nu...

    SvaraRadera